İlköğretim Haftası Öğretmen Konuşması

İlköğretim Haftası Öğretmen Konuşması

05.08.2017 821

2014-2015 ÖĞRETİM YILI                                                                                       İLKÖĞRETİM HAFTASI AÇILIŞ KONUŞMASI

 

Değerli meslektaşlarım, saygıdeğer veliler ve sevgili öğrenciler,

2014-2015  eğitim ve öğretim yılı başlangıcı ile  okula  tekrar adım  atmanın heyecanını, öğretmenlerinize   ve arkadaşlarınıza   kavuşmanızın  mutluluğunu ve öğrencilerine yeni ufuklar kazandırmak için sabırsızlanan meslektaşlarımızın gurunu yaşamaktayız.

         Değerli okul mensupları; eğitimin sağlam  temeller üzerinde kurulmasında ve kişilerin ileri yaşlardaki başarılarında ilköğretimin önemi bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Çağımızda bilgi hem çok çeşitlendi, hem de ulaşılması çok kolay hale geldi. Hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Teknoloji ve iletişimin gelişmelerini olumlu değerlendirip, olumsuzluklarından uzak kalabilmek iyi bir eğitimle sağlanır. Gelecek, eğitimle biçimlenmiş ve yine eğitim ile biçimlenecektir.. İşte bugün hep birlikte, geleceğin aydın insanları olacak siz değerli öğrencilerimiz için çalışmaya başlıyoruz.  

Biz eğitim camiası çalışanlarına en büyük desteği öğrencilerimizin aileleri verecektir.Okul, hayatın küçük bir kopyasıdır.Öğrencilerimizin okullarımızda kazandığı davranışların hayata olumlu yansımasında velilerimizin çok büyük katkısı olacaktır.Öğretmen- öğrenci- veli ilişkisinin pozitif yaklaşımlarla sürdürülmesi,ortaya çıkabilecek aksaklıkların sağduyu ve hoşgörü temelinde çözüme kavuşturulması hedeflerimize daha hızlı ve daha sağlıklı ulaşmamızı sağlayacaktır.

    Sevgili Öğrenciler; Sizler okulumuzda kişiliği gelişmiş, ilke ve hedefleri olan ,çağdaş, bilgili, Atatürkçü, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine karşı saygılı gençler olarak  yetişiyorsunuz. Sizlerin başarısı  cumhuriyetimizin temellerini daha da sağlamlaştıracak ve ülkemizin geleceği umut dolu olacaktır.. Eğitim ve öğretim  sizin de   bu gelecekte aydın bir Türk vatandaşı olarak yer almanızı sağlayacaktır.. Öğrenimin sadece okulda  bitmediğini  ömür boyu sürdüğünü aklınızda tutarak eğitim ve öğrenimin her  fırsatını  değerlendirmelisiniz. Bütün bu amaçlarımıza ulaşabilmenin yolu, Ulu Önder Atatürk´ün de dediği gibi "Tek bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak".                                                                        

Bu bilinçle yeni öğretim yılının, değerli meslektaşlarıma, öğrencilerimize ve öğrenci velilerimize  başarı, sevgi, mutluluk dolu günler getirmesini diliyorum.Teşekkür ederim.