Okullarda Güvenliği Özel Güvenlikçiler Sağlayacak

19.11.2017 252

Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Milli Eğitim ve İçişleri bakanlıkları arasında okulların güvenlik hizmetlerinin Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında karşılanmasını sağlayacak "Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Toplum Yararına Program Protokolü"nün imzalanmasının ardından 9 bin 473 güvenlik görevlisinin işe alınması çalışmaları sürüyor.

Bugüne kadar okullardaki güvenlik eğitim personelleri tarafından sağlanıyordu.Personellerin özverili çalışmalarına rağmen zaman zaman güvenlik konusunda yetersizlikler yaşanıyordu.  "Uygulamayla okullarımız daha güvenli hale gelecek.

"Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Toplum Yararına Program Protokolü" 10 Ekim 2017 günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Reşat Moralı Toplantı Salonu´nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın katıldığı törende imzalanmıştı.

Kaynak: AA